Waarom isoleren in de zomer een goed idee is

Waarom isoleren in de zomer een goed idee is

12 april 2021 Uit Door Verduurzaming

Wanneer je je huis beter wilt laten isoleren, denk je hier waarschijnlijk pas aan wanneer het weer wat kouder wordt. Het klinkt misschien logisch om dat te doen, want isolatie zorgt er immers voor dat het een stuk warmer blijft in huis. Toch is het een goed idee om de isolatie in de zomer te laten plaatsen.

Isolatie houdt ook warmte tegen
Vaak wordt er gedacht dat de isolatie alleen werkt om de kou buitenshuis te houden. Dit is zeker waar, maar isolatie zorgt er ook voor dat tijdens de warme zomerdagen de warmte niet in het huis trekt. De isolatie zorgt er namelijk voor dat er geen lucht door de muren of via een andere weg het huis intrekt. Isolatie is dus ideaal voor het hele jaar!

Een isolatie klus kan sneller uitgevoerd worden
Zoals eerder beschreven denken minder mensen aan isolatie in de zomermaanden. Hieronder zijn er veel minder aanvragen bij isolatiebedrijven in de zomer dan in de periode dat het weer wat kouder wordt. De kans is dus vrij groot dat wanneer je je huis wilt laten isoleren in de zomer, de klus snel uitgevoerd kan worden. Wanneer je deze klus in de herfst of winter aanvraagt dan kan het wel eens lang gaan duren en dan is je woning nog steeds niet geïsoleerd in de kou.

Goed voorbereiden
Er zijn verschillende isolatiesoorten en heel veel isolatiebedrijven. Je kan je goed voorbereiden door te beslissen welke isolatiesoort voor jou van belang is. Daarnaast kan je verschillende offertes vergelijken van specialisten bij jou uit de buurt. Maak hieruit je beslissing en geniet van een goed geïsoleerd huis!