Isolatie

Een manier om te verduurzamen kan door middel van isolatie. Er zijn verschillende soorten isolatie. Zo heb je buitengevel isolatie, dakisolatie, kruipruimte isolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.

Buitengevel isolatie
Bij een buitengevel isolatie wordt de ruimte tussen de gevel en het huis nauw geïsoleerd waardoor er geen warme lucht kan ontsnappen. Dit zal resulteren in een beter geïsoleerde woning. Nog een voordeel van buitengevel isolatie is dat de energiekosten aanzienlijk dalen. Benieuwd naar de prijs en de mogelijkheden voor jouw situatie? Ontvang dan gratis offertes voor buitengevel isolatie!

Dakisolatie

Een andere manier om je woning te laten isoleren is door middel van dakisolatie. Dakisolatie zorgt ervoor dat het in de winter lekker warm blijft op de bovenste etage. In de zomer zorgt dakisolatie voor een koele zolder.
Door jouw dak te laten isoleren, bespaar je 8,5 m3 gas minder per m2, dit scheelt zo een paar honderd euro per jaar. Een leuke bijeenkomst van dakisolatie is dat de waarde van jouw woning stijgt. Dakisolatie is dus een goede investering voor je woning! Enthousiast geworden over dakisolatie? Vergelijk dan de verschillende isolatiebedrijven bij jou in de buurt.

Kruipruimte isolatie
Nog een manier van isoleren is via kruipruimte isolatie. De kruipruimte is dé ruimte in huis die als het goed is niet vaak wordt bezocht. In de kruipruimte is het vaak donker, koud en vochtig. Wanneer een kruipruimte niet wordt geïsoleerd is de kans groot dat de kou en vochtigheid omhoog trekt in de vloer van de woning. Wanneer je de temperatuur aangenaam wilt houden, heeft dat als gevolg dat de energiekosten stijgen. Geïnteresseerd in kruipruimte isolatie? Ontvang snel en vrijblijvend offertes voor kruipruimte isolatie.

Spouwmuurisolatie
Ook kan er geïsoleerd worden met behulp van spouwmuurisolatie. Een spouwmuur bestaat uit drie delen, namelijk de binnen- en buitenmuur en de lucht die daar tussen zit. De luchtruimte tussen deze muren heet de spouw. Bij spouwmuurisolatie wordt de spouw gevuld met isolatiemateriaal. Dit resulteert in een warmere woning in de winter en in de zomer is het een stuk koeler in huis. De kosten van spouwmuurisolatie verschillen per woning en ook per isolatiebedrijf. Spouwmuurisolatie is alleen nodig bij huizen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1976. De huizen die na 1976 zijn gebouwd zijn al standaard voorzien van spouwmuurisolatie. Heb je een huis dat gebouwd is tussen 1920 en 1976 en benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Ontvang dan gratis offertes aan.

Vloerisolatie
De laatste vorm van isoleren is via vloerisolatie. Bij vloerisolatie wordt de onderzijde van de vloer geïsoleerd met isolatiemateriaal. Dit zorgt ervoor dat er geen kou meer vrijkomt vanuit de vloer. Met behulp van vloerisolatie is het in de winter erg aangenaam om op een warme vloer te lopen. Het laten plaatsen van vloerisolatie is doorgaans met één dag gedaan. Huizen die na 1990 zijn gebouwd, zijn voldoende geïsoleerd. Huizen die voor 1990 zijn gebouwd, zijn niet goed genoeg geïsoleerd. Daarnaast moet de kruipruimte een minimale hoogte hebben van 40 centimeter. Voldoet de woning aan deze eisen? Vraag dan snel en vrijblijvend offertes aan voor vloerisolatie.