5 Redenen om zonnepanelen aan te schaffen

5 Redenen om zonnepanelen aan te schaffen

22 maart 2021 Uit Door Verduurzaming

Zonnepanelen zijn steeds vaker op de daken te vinden. Waarom kiezen zoveel mensen om deze panelen aan te schaffen? Het is toch een hele investering. Wegen de voordelen wel op tegen de nadelen? Er is een aantal goede redenen om zonnepanelen aan te schaffen. In deze blog worden deze nader besproken.

Eenmalige investering
Zonnepanelen hoef je maar eenmalig aan te schaffen. Je koopt de zonnepanelen en laat deze installeren. Hierna geniet je gemiddeld nog 25 jaar van de panelen.

Zeer lage energiekosten
Wanneer je genoeg zonnepanelen hebt aangeschaft, zet je als het goed is genoeg zonne-energie om naar bruikbare energie. Hierdoor wordt het aandeel stroom dat je moet afnemen van de energiemaatschappij vele malen lager. Dit bespaart je weer op de vaste lasten van de woning; gemiddelde zo’n € 600.

Lang rendement
Nog een reden om zonnepanelen aan te schaffen, is vanwege het hoge rendement van deze energieomzetters. Ze gaan namelijk gemiddeld 25 jaar mee. De terugverdientijd van zonnepanelen ligt tegenwoordig tussen de 6 en 7 jaar. Na de terugverdientijd verdien je ook nog eens veel geld met de zonnepanelen.

Goed voor het milieu
Een andere reden om zonnepanelen aan te schaffen is vanwege het milieu. Wanneer jij zonnepanelen neemt, maak je veel minder gebruik van de vervuilde stroom van energieleveranciers. Wanneer die stroom namelijk wordt opgewekt, komen er schadelijke stoffen vrij. Deze stoffen zorgen voor een CO2 toename. Hier hebben zonnepanelen géén last van!

Subsidie
De laatste reden om zonnepanelen aan te schaffen, is vanwege de hoge subsidies die je kan krijgen. Elke gemeente heeft hier zijn eigen regels voor. Bekijk daarom dan ook de site van jouw gemeente om erachter te komen welke subsidie er geldt in jouw situatie.

Vergelijk gemakkelijk
Er zijn heel wat bedrijven die zonnepanelen leveren. Het is een hele klus om alle bedrijven af te gaan en deze met elkaar te vergelijken. Vraag nu gratis en snel offertes aan van verschillende specialisten bij jou in de buurt zodat je zelf niet naar de bedrijven toe hoeft om de prijzen te vergelijken.