3 redenen om te isoleren

3 redenen om te isoleren

16 september 2020 Uit Door Verduurzaming

Je woning laten isoleren heeft zo zijn voordelen. Hieronder volgen 3 redenen waarom isoleren een goed idee is.

Meer wooncomfort
Allereerst krijg je door isolatie meer wooncomfort door het hele jaar heen. In de zomer zal het lekker koel zijn in jouw woning. Door de muren te laten isoleren, wordt de warmte van buiten tegen gehouden door de muren. Een ideale situatie, want zo kan je de koelte opzoeken tijdens de extreem warme dagen.

In de winter wordt juist de koude lucht door middel van muurisolatie tegen gehouden. Zo blijft het binnen lekker warm binnen. De kou in de winter kan ook verholpen worden door middel van vloerisolatie. Er wordt dan isolatiemateriaal onder de vloer gelegd waardoor er geen kou vanuit de grond naar de vloer trekt.

Besparing op de kosten
Elk isolatievorm heeft een jaarlijkse besparing. Deze besparing verschilt per isolatie en de woning. Hieronder volgt een overzicht van de jaarlijkse besparing voor een gemiddelde woning :

Type isolatieBesparing per jaar
Buitengevel isolatie€550
Dakisolatie€400
Kruipruimte isolatie€160
Spouwmuurisolatie€300
Vloerisolatie€200

Milieu
Een derde reden om te gaan isoleren is vanwege het milieu. Door je huis te laten isoleren via de buitengevel, het dak, de kruipruimte, de spouwmuur en de vloer verbruik je veel minder energie. Dit resulteert in een veel lagere CO2 uitstoot van jouw woning! Hierdoor draag je een steentje bij aan het milieu.